Etappe II : Van Bergamo naar Casciane Terme in 7 dagen (520 km)

Van Bergamo naar Casciane terme gaat de tweede week door het oude cultuur landschap van Noord-Italië eerst over de puinhellingen van de Alpen naar het Oosten om dan de PO-vlakte te doorsteken vanaf Mantova en de Appenijnen te doorkruisen ter hoogte van Modena en na een lange afdaling te eindigen in het dal van de Arno waarin bekende steden liggen als Florence, Pisa en Lucca

 

Appenijen bij Guiglia

 

Fietsdag 7. Bergamo – Brescia                           76 km

 Na de rijke geschiedenis en prachtige gebouwen van Bergamo begint de route over een prachtig fietspad door een natuurgebied langs de Serio en daarna door het afwisselende landschap van meren langs uitlopers van het alpenmassief naar Brescia

                   

Fietsdag 8. Brescia – Mantova                          87 km

Van Brescia naar Descanzano aan het Gardameer om pas van daar naar het zuiden af te buigen en de wijdheid van de Po-vlakte op te zoeken. Het is gewoon veel mooier om eerst tegen de heuvels aan naar het Oosten te reizen dan meteen de Po-vlakte in te duiken. Bovendien komen we zo langs de oude en prachtig gelegen vestingstad Mantova

Fietsdag 9. Mantova – Sorbara                          77 km

Een dag fietsen over hoge dijken door het indrukwekkend polderlandschap van de PO-vlakte en de PO over te steken waar hij prachtig breed is, op weg naar de Apennijnen, waarvan de contouren aan het einde van de dag aan de horizon duidelijk zichtbaar zijn.

    

Fietsdag 10. Sorbara – Guiglia                              54 km (via Modena en eerste klim)

Onderlangs de Apennijnen liggen verschijnende bekende steden waaronder Modena bekend van dure sportauto’s en lekker eten. Uiteraard kijken we rond en gaan dwars door deze mooie oude stad om vervolgens een aanloopje te nemen om de eerste klim de Apennijnen in te eindigen in Guiglia in Hotel La Laterna (bijna een pelgrimsoord voor Onbegrensde Fietsers)

Fietsdag 11.  Guiglia – Pracchia                               71 km (klimmen-dalen-klimmen)

Vandaag gaan we door de Appenijnen een mooie en groen enigszins onder gewaardeerd gebergte dat een echte fysieke scheiding is tussen het rijke industriële Noord-Italië en het landschappelijke rijke midden Italië. Dit stuk van de route is al vanaf de eerste uitgave zo’n 30 jaar geleden, de route die Onbegernsde Fietsers naar Rome hebben gefietst zonder varianten tot aan Pracchia. Simpel weg omdat we nog geen betere en mooiere fietsbare route door dit deel van Italië hebben gevonden.

Fietsdag 12.  Pracchia – Lucca                                  65 km

We gaan niet richting Pistoia en Florence, maar kiezen voor de route via Lucca en Pisa en daarna door naar Volterra. Na nog een korte stijging volgt een lange afdaling richting Lucca onze eerste stop in Toscane.

Fietsdag 13  Lucca – Casciane Terme                            (78 km)

Een rustige fietsdag langs de rivier naar de schevetoren van Pisa, daarna nog even landinwaarts stroom op langs de Arno, maar dan gaan we de vlakte uit en beginnen we de Toscaanse heuvels in te gaan. Casiane Terme is één van die vele verstilde plaatsen aan de voet van de Toscaanse heuvels waar het prima toeven is.

Rustdag 2 in Casciane Terme

Ook hier heeft u de keuze om uw reis te beëindigen en per trein of vliegtuig terug te keren naar Nederland. ( informeer bij boeking)  toeslag v.a.      p.p.

Geeft u de benen een dag rust, fiets wat in de omgeving of bezoekt bijvoorbeeld Florence (bus/trein is niet in de reis inbegrepen) De omgeving leent zich ook voor een lange wandeling