Onbegrensd Fietsen naar .......

Een nieuw avontuur is begonnen, groepsreizen op basis van de boekjes van Paul Benjaminse.

Samen met FITAL gespecialiseerd in fietsreizen is begonnen met het uitwerken van fietsreizen als groepsreis op basis van de routes van Paul Benjaminse. Fietsen naar Rome, Venetië, Nice en Barcelona. Dwars door Spanje staat ook op het verlanglijstje. Voorjaar 2019 was de  eerste, met een reis naar Rome 20 dagen fietsen van Basel naar Rome in drie etappes. Ongeveer 70 kilometer per dag maakt het mogelijk voor de geoefende fietser om in 20 dagen naar Rome te fietsen. En dat ging heel goed en met veel plezier zijn we met 9 mensen over de bergen en heuvels naar Rome gefietst. En wil je het ook proberen 2020 gaan we weer naar Rome. En inmiddels ligt 80% autovrij de 'Veloroute du Soleil' op u te wachten. Dat ging dus allemaal niet door. 2020 is voor het fietsen wat dat betreft een verloren jaar. Maar komend najaar 2021 hopen we weer te gaan  Vertrek Rome 18-09 en naar Avignon 25-09

Alleen of met vriend of vrienden (v/m) of met je fietsclub? Ja dat kan zeker en op veler verzoek bieden we deze mogelijkheden. Zo hoef  je niet alleen te fietsen, maar kan je wel je eigen fietsdag bepalen, met aan het einde van de dag een goede accommodatie. En omdat de bus toch mee gaat bieden we ook bagage vervoer. Dit arrangement bieden we aan voor een aantrekkelijke prijs, Rome en Veloroute

Meer weten of toch nog eigen ideeën, neem dan contact op met mij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +31 6 51073069, ik help je graag verder. In een week naar Parijs of van Bruxelles naar Straatsburg.

Ik nodig je uit om mee te gaan.

(Als je weet waar dit is, dan is het rechtsaf naar Rome en weer terug naar Parijs)

 

Wie droomt er niet van? Fietsen naar Rome

Vele wegen leiden naar Rome. De fietsroute die wij voor dit arrangement is uitgestippeld begint in Basel. Via het dal van de Rijn door Zwitserland maken we de oversteek over de Alpen naar Italië en vanaf het Comomeer fietsen we via prachtige steden als Mantova, Modena, Pisa, Volterra, Siena en Orvieto door prachtige Italiaanse landschappen naar uw einddoel; de eeuwige stad Rome. We volgen tijdens deze reis de route van Paul Benjaminse de bekende uitgever die uit liefde voor het fietsen de mooiste fietsroutes van Europa in kaart heeft gebracht. 

De Fietsroute vanaf Basel tot Rome is ca. 1450 km en richt zich op de sportieve fietser die van het landschap wil genieten en niet bang is voor een heuveltje.

Het eerste deel vanaf Basel tot Thusis is vrij vlak en loopt grotendeels door het dal van de Rijn. Daarna maken wij de keus in dit arrangement om met de beroemde Bernina Express van de Rhätische Bahn de Alpen te beklimmen en  vanaf St. Moritz  af te dalen naar Italië.  Het eerste deel in Italië is vrij vlak na Modena zijn er wat meer hellingen te trotseren, maar ook meer heerlijke vergezichten. U fietst voornamelijk over lokale binnenwegen en fietspaden, soms van matige kwaliteit maar in de regel wel verhard. Om aan deze reis deel te kunnen nemen dient u wel een geoefende fietser te zijn. Natuurlijk kunt u ook deelnemen aan deze reis met een e-bike (reisfiets). Kortom Wie droomt er niet van ? Fietsen naar Rome.

In 3 etappes

U kunt ervoor kiezen om in één keer van Basel naar Rome ( < 1450km) te fietsen of deze reis in etappes te maken. Bijvoorbeeld de eerste etappe van Basel naar Bergamo ( < 500 km) of van Basel naar Lucca( < 950 km) U kunt er ook voor kiezen om uw etappe te starten in Bergamo of in Pisa.

De 3 etappes zijn: Basel - Bergamo, Bergamo - Lucca en Lucca - Rome

 

Comfortabel fietsen op uw eigen fiets; incl. fietsbegeleiding  en fietsbus als bezemwagen

De heen- en terugreis worden uitgevoerd per comfortabele fietsbus. Deze zorgt dat uw fiets meereist naar Basel en wordt terug vervoerd vanaf Rome.  Gedurende de gehele reis begeleidt  deze fietsbus als bezemwagen het gezelschap.

Tevens is er fietsbegeleiding aanwezig op de reis voor uitleg over de route en om u met raad en daad terzijde te staan.

Geen weken de tijd en toch een deel fietsen

Indien u op een andere plaats ( Bergamo/Pisa) start of eerder eindigt ( Bergamo/Pisa) dan is het vervoer van uw fiets in overleg.

Uiteraard kunt u er zelf voor kiezen te vliegen of te treinen naar/van uw start/eindpunt. Het vervoer van uw fiets is dan in overleg.

 

Menaggio