Onbegrensd Fietsen naar .......

Een nieuw avontuur is begonnen, groepsreizen op basis van de boekjes van Paul Benjaminse.

Samen met FITAL gespecialiseerd in fietsreizen is begonnen met het uitwerken van fietsreizen als groepsreis op basis van de routes van Paul Benjaminse. Fietsen naar Rome, Venetië, Nice en Barcelona. Dwars door Spanje staat ook op het verlanglijstje. Voorjaar 2019 was de  eerste, met een reis naar Rome 20 dagen fietsen van Basel naar Rome in drie etappes. Ongeveer 70 kilometer per dag maakt het mogelijk voor de geoefende fietser om in 20 dagen naar Rome te fietsen. En dat ging heel goed en met veel plezier zijn we met 9 mensen over de bergen en heuvels naar Rome gefietst. En wil je het ook proberen voorjaar 2023 gaan we weer naar Rome. En inmiddels ligt 80% autovrij de 'Veloroute du Soleil' op u te wachten. Dat ging dus allemaal niet door in 2020 en 2021, twee wat dat betreft verloren jaren. Maar dit jaar was het een groot succes vanaf 29 april 2022 fietsen we met prachtig weer en bijna alle dagen wind mee naar de Middelandse Zee.

Komend jaar; 2023 hopen we weer te gaan. 

In het voorjaar vertrekken we 28 april naar Basel om op 29 april de 1e fietsdag te hebben naar Rome met rustdagen in Bergamo en in Casciane Terme. (19 fietsdagen, 3 rustdagen en 3 reisdagen)

In het najaar vertrek we op de fiets naar de Middelandse Zee vanuit Maastricht op vrijdag 29 september met als eerste stop Aachen.

Alleen of met vriend of vrienden (v/m) of met je fietsclub? Ja dat kan zeker en op veler verzoek bieden we deze mogelijkheden. Zo hoef  je niet alleen te fietsen, maar kan je wel je eigen fietsdag bepalen, met aan het einde van de dag een goede accommodatie. Naast (fiets)begeleiden zorg ik ook voor het bagage vervoer. Voor mij soms een uitdaging maar voor de fietsers veel gemak. Dit arrangement bieden we aan voor een aantrekkelijke prijs, Zie de website van Fital voor Veloroute en Rome.

Meer weten of toch nog eigen ideeën, neem dan contact op met mij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +31 6 51073069, ik help je graag verder.

Ik nodig je uit om mee te gaan.

(Als je weet waar dit is; Ik kom uit de richting Parijs en dan is het rechtsaf naar Barcelona / Rome)

 

Wie droomt er niet van? Fietsen naar Rome

Vele wegen leiden naar Rome. De fietsroute die wij voor dit arrangement is uitgestippeld begint in Basel. Via het dal van de Rijn door Zwitserland maken we de oversteek over de Alpen naar Italië. Met de Rätischebahn naar St.Moritz om vandaar af te dalen naar het Comomeer. Vanaf het Comomeer fietsen we via prachtige steden als Mantova, Modena, Pisa, Volterra, Siena en Orvieto door prachtige Italiaanse landschappen naar uw einddoel; de eeuwige stad Rome. We volgen tijdens deze reis de route van Paul Benjaminse de bekende uitgever die uit liefde voor het fietsen de mooiste fietsroutes van Europa in kaart heeft gebracht. 

De Fietsroute vanaf Basel tot Rome is ca. 1450 km en richt zich op de sportieve fietser die van het landschap wil genieten en niet bang is voor een heuveltje.

Het eerste deel vanaf Basel tot Thusis is vrij vlak en loopt grotendeels door het dal van de Rijn. Daarna maken wij de keus in dit arrangement om met de  Rhätische Bahn de Alpen te beklimmen en  vanaf St. Moritz  af te dalen naar Italië.  Het eerste deel in Italië is vrij vlak na Modena zijn er wat meer hellingen te trotseren, maar ook meer heerlijke vergezichten. U fietst voornamelijk over lokale binnenwegen en fietspaden, soms van matige kwaliteit maar in de regel wel verhard. Om aan deze reis deel te kunnen nemen dient u wel een geoefende fietser te zijn. Natuurlijk kunt u ook deelnemen aan deze reis met een e-bike (reisfiets). Kortom Wie droomt er niet van ? Fietsen naar Rome.

In 3 etappes

U kunt ervoor kiezen om in één keer van Basel naar Rome ( < 1450km) te fietsen of deze reis in etappes te maken. Bijvoorbeeld de eerste etappe van Basel naar Bergamo ( < 500 km) of van Basel naar Pisa/Casciana Terme( < 1000 km) U kunt er ook voor kiezen om uw etappe te starten in Bergamo of in Pisa.

De 3 etappes zijn: Basel - Bergamo, Bergamo -Casciana Terme en Casciana Terme - Rome

 

Comfortabel fietsen op uw eigen fiets; incl. fietsbegeleiding  en fietsbus(je) als bezemwagen

De heen- en terugreis worden uitgevoerd per comfortabele fietsbus. Deze zorgt dat uw fiets meereist naar Basel en wordt terug vervoerd vanaf Rome.  Gedurende de gehele reis begeleidt een busje als bezemwagen en voor het bagagevervoer, het gezelschap.

Tevens is er fietsbegeleiding aanwezig op de reis voor uitleg over de route en om u met raad en daad terzijde te staan.

Geen weken de tijd en toch een deel fietsen

Indien u op een andere plaats ( Bergamo/Pisa) start of eerder eindigt ( Bergamo/Pisa) dan is het vervoer van uw fiets in overleg.

Uiteraard kunt u er zelf voor kiezen te vliegen of te treinen naar/van uw start/eindpunt. Het vervoer van uw fiets is dan in overleg.

 

Menaggio