Wie droomt er niet van? Fietsen naar Rome

Vele wegen leiden naar Rome. Maar wij gebruiken de boekjes van Paul Benjaminse. De fietsroute die voor dit arrangement is uitgestippeld begint in Basel. Het eerste deel van de route komt nog een keer in een ander arrangement. Via het dal van de Rijn door Zwitserland maken we de oversteek over de Alpen naar Italië. Met de Rätischebahn naar St.Moritz om vandaar af te dalen naar het Comomeer. Vanaf het Comomeer fietsen we via prachtige steden als Mantova, Modena, Pisa, Volterra, Siena en Orvieto door prachtige Italiaanse landschappen naar uw einddoel; de eeuwige stad Rome. We volgen tijdens deze reis de route van Paul Benjaminse de bekende uitgever die uit liefde voor het fietsen de mooiste fietsroutes van Europa in kaart heeft gebracht. 

De Fietsroute vanaf Basel tot Rome is ca. 1450 km en richt zich op de sportieve fietser die van het landschap wil genieten en niet bang is voor een heuveltje.

Het eerste deel vanaf Basel tot Thusis is vrij vlak en loopt grotendeels door het dal van de Rijn. Daarna maken wij de keus in dit arrangement om met de  Rhätische Bahn de Alpen te beklimmen en  vanaf St. Moritz  af te dalen naar Italië.  Het eerste deel in Italië is vrij vlak na Modena zijn er wat meer hellingen te trotseren, maar ook meer heerlijke vergezichten. U fietst voornamelijk over lokale binnenwegen en fietspaden, soms van matige kwaliteit maar in de regel wel verhard. Om aan deze reis deel te kunnen nemen dient u wel een geoefende fietser te zijn. Natuurlijk kunt u ook deelnemen aan deze reis met een e-bike (reisfiets). Kortom Wie droomt er niet van ? Fietsen naar Rome.

In 3 etappes

U kunt ervoor kiezen om in één keer van Basel naar Rome ( < 1450km) te fietsen of deze reis in etappes te maken. Bijvoorbeeld de eerste etappe van Basel naar Bergamo ( < 500 km) of van Basel naar Pisa/Casciana Terme( < 1000 km) U kunt er ook voor kiezen om uw etappe te starten in Bergamo of in Pisa/Casiana Terme.

De 3 etappes zijn: Basel - Bergamo, Bergamo -Casciana Terme en Casciana Terme - Rome

 

Comfortabel fietsen op uw eigen fiets; incl. fietsbegeleiding  en fietsbus(je) als bezemwagen

De heen- en terugreis worden uitgevoerd per comfortabele fietsbus. Deze zorgt dat uw fiets meereist naar Basel en wordt terug vervoerd vanaf Rome.  Gedurende de gehele reis begeleidt een busje als bezemwagen en voor het bagagevervoer, het gezelschap.

Tevens is er fietsbegeleiding aanwezig op de reis voor uitleg over de route en om u met raad en daad terzijde te staan.

Geen weken de tijd en toch een deel fietsen

Indien u op een andere plaats ( Bergamo/Pisa) start of eerder eindigt ( Bergamo/Pisa) dan is het vervoer van uw fiets in overleg.

Uiteraard kunt u er zelf voor kiezen te vliegen of te treinen naar/van uw start/eindpunt. Het vervoer van uw fiets is dan in overleg.

 

 Aan het Comomeer Menaggio

 

 

Partner van Fital fietsvakanties