Van Groene Kruis gebouw naar Energie Atelier.

In 2005 hebben wij Arnoudstraat 7 in Arnhem gekocht van onze voormalige huisarts. Nadat huisarts Stoffels zijn praktijk had overgedaan en de nieuwe artsen zijn verhuis naar Velperweg 71, kwam zijn praktijkpand leeg. Wiij hebben het omgevormd tot een woning die door zorgvuldig om te gaan met de ruimte niet standaard te noemen is met kantoorruimte en atelier. We hebben het gecompleteerd met een klein maar comfortabel B&B 

                                                    De Wachtkamer tot 2005

Het pand is gebouwd in 1953 als Groene Kruis gebouw (consultatiebureau voor moeder en kind), met beneden werkruimten zoals een babykamer. spreekkamers en wachtruimten. Op de verdieping woonde de wijkverpleegster en de opslag van po,s en krukken en wat al niet meer is was in de kelder. In het Openluchtmuseum is het Groenekruisgebouw uit Wessum te vinden. Een aantal veranderingen hebben het gevelaanzicht niet sterk veranderd, maar intern werden de ruimten wel anders ingedeeld. Toen wij het kochten was het de jaren daarvoor in gebruik geweest als huisartsenpraktijk en praktijk voor fysiotherapie. Het was allemaal wat hokkerig met een inrichting die waarschijnlijk ergens in de jaren 70 was gerealiseerd met behulp van gips, aluminium en veel isolatiemateriaal. En echt overal systeemplafond. Nadat alles verwijderd was bleven mooie grote ruimten over, die door het realiseren van vloerverwarming en het plaatsen van een grote schuifpui in de achtergevel mooie en comfortabele leefruimten opleverde. Het is mooi energiezuinig en comfortabel woon- werkhuis geworden.

                                                   De woonkamer

Behalve woning hebben wij er onze eigen bedrijven gevestigd Idee-Architect en Judy Cerfontaine met haar atelier en B&B Het Blauwe Bed.